155 hartverwarmende droevige citaten [ultieme selectie] (2023)

5

DoorSteve MüllerLaatste bewerking:Citaten

Word jij soms overweldigd door gevoelens van verdriet? Hoewel we allemaal momenten van verdriet ervaren, weten we niet allemaal hoe we op een gezonde manier met verdriet om moeten gaan. Om je te helpen gevoelens van hopeloosheid en melancholie te overwinnen, hebben we deze zorgvuldig geselecteerde selectie van hartverscheurende maar ook hartverwarmende droevige citaten gemaakt.

De volgende citaten zullen je helpen om alles uit je systeem te laten stromen, zodat je het geluk weer in je leven kunt verwelkomen. En voor nog meer citaten om je te helpen jezelf te bevrijden van verdriet, bekijk onze lijst metopbeurende depressiecitaten.

Hoe zwaar verdriet ook kan zijn, het werkt als een balancerende kracht die ons helpt de vreugdevolle en gelukkige momenten van het leven te waarderen. Zonder verdriet zouden we niet ten volle van geluk kunnen genieten. Dus in zekere zin voegen geluk en verdriet een contrast toe aan ons spectrum van emoties.

“Van alle droevige woorden in tong of pen zijn de treurigste deze: ‘Het had zo kunnen zijn.’”
John Greenleaf Whittier

Er zijn momenten in het leven waarop het voelt alsof je vastzit in verdriet. Wat u ook doet, gevoelens van angst, verdriet of hartzeer vergezellen u. Het kan behoorlijk moeilijk zijn om van dit soort ‘plakkerige’ verdriet af te komen als je je voortdurend somber voelt.

155 Heart Touching Sad Quotes [Ultimate Selection] (1)

Deze trieste citaten over het leven zullen je helpen de pijn te verwerken

Hoewel je er niet aan kunt ontkomen dat je je af en toe verdrietig en bedroefd voelt, kun je wel veel doen aan de manier waarop je met deze emoties omgaat. Van jongs af aan hebben we geleerd om negatieve emoties zoveel mogelijk te vermijden. Dus in plaats van verdriet te verwerken, proberen we het snel te elimineren, wat de zaken alleen maar erger maakt.

Verdriet kan slecht en onnatuurlijk aanvoelen, maar op zichzelf is het niet iets dat gevaarlijk voor je is. Weglopen voor verdriet voegt echter alleen maar meer lagen van frustratie en hopeloosheid toe bovenop onze negatieve emoties. Om je te helpen bij het verwelkomen van verdriet en het verwerken ervan, hebben we de volgende selectie citaten voor je gemaakt.

Negatieve emoties proberen te vermijden is over het algemeen niet mogelijk. Als je het negeert en probeert jezelf ervan af te leiden, kan dit de zaken op de lange termijn alleen maar erger maken. Wat er echt toe doet, is dat je het verdriet dat je ervaart bereidwillig benadert en op zoek gaat naar de grondoorzaken ervan.

Wat de volgende selectie hartverwarmende droevige citaten zo krachtig maakt, is dat ze gedachten en ideeën bevatten van vele briljante individuen die zelf met verdriet werden geconfronteerd. Vanwege hun eigen worsteling met angst en hopeloosheid hebben deze mensen nuttige manieren gevonden om met verdriet om te gaan.

Om u een beter overzicht te geven, hebben we de volgende citaten in deze secties onderverdeeld:

  • Droevige citaten over het leven
  • Droevige liefdescitaten
  • Trieste depressiecitaten
  • Trieste relatiecitaten
  • Trieste scheidingscitaten
  • Diepbedroefde trieste citaten
  • Droevige vriendschapscitaten

Veel plezier met lezen!

Hier is onze selectie van oprechte, trieste citaten over het leven

1.

“Elke dwaas kan gelukkig zijn. Er is een man met een echt hart voor nodig om schoonheid te maken van de dingen die ons doen huilen.”
Clive Barker

155 Heart Touching Sad Quotes [Ultimate Selection] (2)

2.

“Verdriet vliegt weg op de vleugels van de tijd.”
Jean de La Fontaine

155 Heart Touching Sad Quotes [Ultimate Selection] (3)

3.

“Je kunt jezelf niet beschermen tegen verdriet zonder jezelf te beschermen tegen geluk.”
Jonathan Safran Foer

155 Heart Touching Sad Quotes [Ultimate Selection] (4)

4.

“Verdriet geeft diepte. Geluk geeft hoogte. Verdriet geeft wortels. Geluk geeft takken. Geluk is als een boom die de lucht in gaat, en verdriet is als de wortels die in de baarmoeder van de aarde neerdalen. Beide zijn nodig, en hoe hoger een boom gaat, hoe dieper hij gaat, tegelijkertijd. Hoe groter de boom, hoe groter de wortels zullen zijn. Eigenlijk is het altijd in proportie. Dat is de balans.”
Osho Rajneesh

155 Heart Touching Sad Quotes [Ultimate Selection] (5)

5.

“Je moet niet bang zijn als er een droefheid voor je opkomt die groter is dan je ooit hebt gezien; als een onrust, zoals licht en wolkenschaduwen, over je handen gaat en over alles wat je doet. Je moet denken dat er iets met je gebeurt, dat het leven je niet is vergeten, dat het je in zijn hand houdt; het laat je niet vallen. Waarom wil je elk ongemak, elke ellende of depressie uit je leven weren? Want je weet tenslotte niet wat voor werk deze omstandigheden in je doen.”
Rainer Maria Rilke

155 Heart Touching Sad Quotes [Ultimate Selection] (6)

6.

“Pijn en lijden zijn altijd onvermijdelijk voor een grote intelligentie en een diep hart. De werkelijk grote mannen moeten, denk ik, een groot verdriet op aarde hebben.”
Fjodor Dostojevski

155 Heart Touching Sad Quotes [Ultimate Selection] (7)

7.

“Er is geen groter verdriet dan in ellende terug te denken aan de tijd dat we gelukkig waren.”
Dante Alighieri

155 Heart Touching Sad Quotes [Ultimate Selection] (8)

8.

‘Zie je niet hoe noodzakelijk een wereld van pijn en problemen is om een ​​intelligentie te scholen en er een ziel van te maken?’
John Keats

155 Heart Touching Sad Quotes [Ultimate Selection] (9)

9.

“Er zijn evenveel nachten als dagen, en de ene duurt net zo lang als de andere in de loop van het jaar. Zelfs een gelukkig leven kan niet zonder een zekere mate van duisternis, en het woord ‘gelukkig’ zou zijn betekenis verliezen als het niet in evenwicht zou worden gebracht door verdriet.”
Carl Gustav Jung

155 Heart Touching Sad Quotes [Ultimate Selection] (10)

10.

“Verbindingen die verweven zijn in verdriet zijn sterker dan de banden van vreugde en plezier.”
Khalil Gibran

155 Heart Touching Sad Quotes [Ultimate Selection] (11)

11.

“Negeer de dingen die je angstig en verdrietig maken, die je degraderen tot ziekte en dood.”
Rumi Jalalud-Din

155 Heart Touching Sad Quotes [Ultimate Selection] (12)

12.

“Tranen die vergoten worden voor iemand anders zijn geen teken van zwakte. Ze zijn een teken van een zuiver hart.”
Joseph N. Harris

13.

“Ester vroeg waarom mensen verdrietig zijn.
‘Dat is simpel,’ zegt de oude man. ‘Zij zijn de gevangenen van hun persoonlijke geschiedenis. Iedereen gelooft dat het belangrijkste doel in het leven het volgen van een plan is. Ze vragen nooit of dat plan van hen is of dat het door iemand anders is gemaakt. Ze verzamelen ervaringen, herinneringen, dingen en de ideeën van anderen, en het is meer dan ze ooit aankunnen. En daarom vergeten ze hun dromen.’“
Paulo Coelho

14.

‘Ieder mens heeft zijn geheime zorgen die de wereld niet kent; en vaak noemen we een man koud als hij alleen maar verdrietig is.
Henry Wadsworth Longfellow

15.

“Ik weet dat pijn het belangrijkste is in de universums. Groter dan overleven, groter dan liefde, groter zelfs dan de schoonheid die het met zich meebrengt. Want zonder pijn kan er geen plezier zijn. Zonder verdriet kan er geen geluk zijn. Zonder ellende kan er geen schoonheid zijn. En zonder deze is het leven eindeloos, hopeloos, gedoemd en verdoemd.”
Harlan Ellison

16.

“De trieste waarheid is dat de waarheid triest is.”
Citroenachtige Snicket

17.

“Sommige mensen worden heel jong verdrietig. Geen speciale reden, zo lijkt het, maar ze lijken bijna zo geboren te zijn. Ze krijgen gemakkelijker blauwe plekken, worden sneller moe, huilen sneller, onthouden het langer en worden, zoals ik al zei, jonger verdrietig dan wie dan ook ter wereld. Ik weet het, want ik ben een van hen.’
Ray Bradbury

18.

“De grappigste mensen zijn de droevigste”
Confucius

19.

“Er schuilt geen schoonheid in verdriet. Geen eer in lijden. Geen groei in angst. Geen verlichting van haat. Het is gewoon een verspilling van volkomen goed geluk.”
Katerina Stojkova Klemer

20.

“Er zijn momenten waarop ik zou willen dat ik de klok terug kon draaien en al het verdriet weg kon nemen, maar ik heb het gevoel dat als ik dat zou doen, de vreugde ook verdwenen zou zijn. Dus ik neem de herinneringen zoals ze komen, accepteer ze allemaal en laat me door ze leiden wanneer ik maar kan.
Nicolaas Vonken

21.

‘Ga er niet vanuit dat hij die je nu probeert te troosten, onbezorgd leeft tussen de eenvoudige en stille woorden die je soms goed doen. Zijn leven kan ook veel verdriet en moeilijkheden kennen, die ver buiten het jouwe blijven. Anders had hij deze woorden nooit kunnen vinden.”
Rainer Maria Rilke

22.

“Ons verdriet maakt net zo goed deel uit van ons leven als ons lachen.”
James Kavanaugh

23.

“Verdrietig doet pijn, maar het is een gezond gevoel. Het is een noodzakelijk iets om te voelen. Depressie is heel anders.”
JK Rowling

24.

‘Maar luister naar mij. Voor één moment
hou op met verdrietig zijn. Hoor zegeningen
hun bloesems laten vallen
om je heen."
Maulana Jalal-al-Din Rumi

25.

“Uiteindelijk zal ik terugkijken op mijn leven en zien dat het grootste deel ervan de liefde was. De problemen, de echtscheidingen, het verdriet… die zullen er ook zijn, maar dan in kleinere stukjes, in kleine stukjes.”
Sara Dessen

26.

“Als mensen verdrietig zijn, doen ze meestal niets. Ze huilen alleen maar over hun toestand.”
Malcolm X

27.

“Wat was het verschrikkelijk triest dat mensen zo gemaakt zijn dat ze wennen aan zoiets bijzonders als het leven.”
Jostein Gaarder

28.

“De manier waarop verdriet werkt is een van de vreemde raadsels van de wereld. Als je door een groot verdriet wordt getroffen, kun je het gevoel hebben dat je in brand staat, niet alleen vanwege de enorme pijn, maar ook omdat je verdriet zich over je leven kan verspreiden, als rook van een enorm vuur.”
Citroenachtige Snicket

29.

“Het lijkt mij dat bijna al onze verdriet momenten van spanning zijn, die we als verlamming ervaren omdat we onze verbaasde emoties niet meer levend horen. Omdat we alleen zijn met de onbekende aanwezigheid die ons is binnengekomen; omdat alles wat we vertrouwen en gewend zijn, ons even wordt ontnomen; omdat we midden in een transitie staan ​​waarin we niet kunnen blijven staan.”
Rainer Maria Rilke

30.

“In de loop van het leven is er verdriet, pijn en verdriet, die allemaal, op het juiste moment en seizoen, normaal zijn – onaangenaam, maar normaal.”
Elisabeth Würtzel

31.

“Misschien vind je het moeilijk om iets anders te zien dan je eigen verdriet, de manier waarop rook een landschap kan bedekken zodat alles wat iedereen kan zien zwart is. Misschien merk je dat als iemand water over je heen giet, je vochtig en afgeleid bent, maar niet genezen van je verdriet, zoals een brandweer een brand kan blussen, maar nooit kan terugvinden wat is afgebrand.’
Citroenachtige Snicket

32.

‘Wees stil, verdrietig hart! en houd op met klagen;
Achter de wolken schijnt de zon nog steeds;
Uw lot is het gemeenschappelijke lot van allen,
In elk leven moet er wat regen vallen.”
Henry Wadsworth

33.

“Het begin is meestal eng, en het einde is meestal triest, maar alles daartussenin maakt het allemaal de moeite waard om te leven.”
Bob Marley

34.

“Blijf niet te lang op één plek. Het was de enige manier om het verdriet voor te blijven.”
Rick Riordan

35.

“Het is verdrietig als iemand die je kent, iemand wordt die je kende.”
Hendrik Rollins

36.

“Het verdriet van de wereld heeft verschillende manieren om mensen te bereiken, maar het lijkt bijna altijd te lukken.”
Louis-Ferdinand Céline

37.

“Het is een trieste waarheid in het leven dat wanneer iemand een dierbare heeft verloren, vrienden die persoon soms vermijden, net wanneer de aanwezigheid van vrienden het meest nodig is.”
Citroenachtige Snicket

38.

‘In deze trieste wereld van ons treft iedereen verdriet; en voor de jongeren gaat het gepaard met de bitterste pijn, omdat het hen onverwachts overvalt.”
Abraham Lincoln

39.

“Als we nooit de kilte van een donkere winter ervaren, is het zeer onwaarschijnlijk dat we ooit de warmte van een heldere zomerdag zullen koesteren. Niets stimuleert onze honger naar de eenvoudige geneugten van het leven meer dan de hongersnood veroorzaakt door verdriet of wanhoop.”
Anthon St. Maarten

40.

‘Toch doodt iedere man datgene waar hij van houdt
Laat ieder dit horen
Sommigen doen het met een bittere blik
Sommigen met een vleiend woord
De lafaard doet het met een kus
De dappere man met een zwaard”
Oscar Wilde

41.

“Naarmate het licht intenser wordt, neemt ook mijn ellende toe, en ik vraag me af hoe het mogelijk is om zoveel pijn te doen als er niets aan de hand is.”
Tabitha Suzuma

42.

“Je kunt niet voorkomen dat de vogels van verdriet over je hoofd vliegen, maar je kunt wel voorkomen dat ze zich in je haar nestelen.”
Sharon Creech

43.

“Misschien hebben we allemaal duisternis in ons en kunnen sommigen van ons er beter mee omgaan dan anderen.”
Jasmijn Burger

44.

“Zie je, ik bevind me meestal tussen vreemden, omdat ik hier en daar ronddwaal en probeer de trieste dingen te vergeten die mij zijn overkomen.”
F.Scott Fitzgerald

45.

“Dus dit is mijn leven. En ik wil dat je weet dat ik zowel blij als verdrietig ben en dat ik nog steeds probeer uit te vinden hoe dat zou kunnen zijn.
Stefanus Chbosky

46.

“Als je het ergste verwacht, zul je nooit teleurgesteld worden.”
Sara Desse

47.

“Ik heb de keuze om constant actief en gelukkig te zijn, of introspectief passief en verdrietig. Of ik kan gek worden door tussendoor af te kaatsen.”
Sylvia Plath

48.

“Hoe langer en zorgvuldiger we naar een grappig verhaal kijken, hoe triester het wordt.”
Nikolai V. Gogol

49.

“Niets dikker dan het lemmet van een mes scheidt geluk van melancholie.”
Virginia Woolf

50.

“Jij bent een lach die verdriet doorbreekt.”
Kiera Cass

51.

“Het leven is geen PG-feelgoodfilm. Het echte leven eindigt vaak slecht. De literatuur probeert deze realiteit te documenteren, terwijl ze ons laat zien dat het nog steeds mogelijk is om op een nobele manier te volharden.”
Mattheus Snel

52.

“Melancholie is het geluk van verdrietig zijn.”
Victor Hugo

53.

“Soms, als je zo verdrietig bent dat je niet weet wat je moet doen, helpt het om boos te zijn.”
Cornelia Funke

54.

“Ik zal sterker zijn dan mijn verdriet.”
Jasmijn Burger

55.

“De optimist verkondigt dat we in de beste van alle mogelijke werelden leven; en de pessimist vreest dat dit waar is.”
James Branch Cabell

56.

“Wat mensen vergeten is dat een reis naar nergens ook met één enkele stap begint.”
Chuck Palahniuk

57.

“Als je in de verkeerde trein stapt, heeft het geen zin om door de gang de andere kant op te rennen.”
Dietrich Bonhoeffer

58.

“De manier waarop verdriet werkt is een van de vreemdste raadsels ter wereld.”
Citroenachtige Snicket

59.

“De waarheid is dat ik me meer dan verdrietig voel. Ik voel me leeg. Gevoelloos. „
Elisabeth Scott

60.

“Ik denk dat de meest trieste mensen altijd hun uiterste best doen om mensen gelukkig te maken, omdat ze weten hoe het is om zich absoluut waardeloos te voelen en ze willen niet dat iemand anders zich zo voelt.”
Robin Williams

61.

“Een van de grootste tragedies in het leven is dat je je eigen gevoel van eigenwaarde verliest en de versie van jezelf accepteert die door alle anderen wordt verwacht.”
K.L. Toth

62.

“Geen besef van de ironie van de menselijke ervaring, dat we de hoogste levensvorm op aarde zijn, en toch onuitsprekelijk verdrietig omdat we weten wat geen enkel ander dier weet, dat we moeten sterven.”
Don DeLill

63.

“Verdriet is slechts een muur tussen twee tuinen.”
Kahlil Gibran

64.

“Dat is waarom ik schrijf – om te proberen verdriet om te zetten in verlangen, en eenzaamheid in herinnering.”
Paulo Coelho

65.

“Ik was gisteren verdwaald, ik ben vandaag gevonden en morgen zal ik vergeten worden.”
Santosh Kalwar

Droevige liefdescitaten

66.

“Dus het is waar: uiteindelijk is verdriet de prijs die we betalen voor de liefde.”
E.A. Bucchianeri

67.

“Het leven is zowel verdrietig als plechtig. We worden naar een wondere wereld geleid, we ontmoeten elkaar hier, begroeten elkaar – en dwalen even samen. Dan raken we elkaar kwijt en verdwijnen we net zo plotseling en onredelijk als we gekomen zijn.”
Jostein Gaarder

68.

“Liefde die door tranen wordt gewassen, zal eeuwig puur en trouw blijven.”
Khalil Gibran

69.

“Ik zou niet zeggen dat liefde je altijd gelukkig maakt. Soms word je er ongelooflijk verdrietig van.”
Rick Riordan

70.

“De stilte is niet zo erg, totdat ik naar mijn handen kijk en me verdrietig voel. Omdat de ruimtes tussen mijn vingers precies daar zijn waar die van jou perfect passen.
Uilenstad

71.

“De reden dat het zoveel pijn doet om uit elkaar te gaan, is omdat onze zielen verbonden zijn.”
Nicolaas Vonken

72.

“Vanavond kan ik de droevigste regels schrijven: ik hield van haar, en soms hield zij ook van mij.”
Pablo Neruda

73.

“Je kunt geen liefde kopen, maar je kunt er wel zwaar voor betalen.”
Henny Jongman

74.

“Iedereen die verliefd wordt, is op zoek naar de ontbrekende stukjes van zichzelf. Dus iedereen die verliefd is, wordt verdrietig als hij aan zijn geliefde denkt. Het is alsof je terugstapt in een kamer waar je goede herinneringen aan hebt, een kamer die je al heel lang niet meer hebt gezien.”
Haruki Murakami

75.

“Er is niets zoeter in deze trieste wereld dan het geluid van iemand van wie je houdt die je naam roept.”
Kate DiCamill

76.

“Verdriet, een soort verdriet dat het vaakst voorkomt als je iemand hebt verloren van wie je houdt, is iets stiekems, omdat het voor een lange tijd kan verdwijnen en dan weer opduikt wanneer je het het minst verwacht.”
Citroenachtige Snicket

77.

“Ze herkende het vreemde geluk dat voortkwam uit het liefhebben van iets zonder te weten waarom je dat deed, dat vreemde geluk dat soms zo groot was dat het voelde als verdriet.”
Maggie stiefvader

78.

"Ze zeggen dat als je iemand mist, hij of zij waarschijnlijk hetzelfde voelt, maar ik denk niet dat het voor jou mogelijk is om mij zo erg te missen als ik jou nu"
Edna St.Louis Vincent Milly

79.

“Ze was een meisje dat wist hoe ze gelukkig moest zijn, zelfs als ze verdrietig was. En dat is belangrijk – weet je „
Marilyn Monroe

Trieste depressiecitaten

80.

“Het verdriet zal eeuwig duren.”
Vincent van Gogh

81.

‘Ik wilde niet wakker worden. Ik sliep veel beter. En dat is echt triest. Het leek bijna op een omgekeerde nachtmerrie, alsof je zo opgelucht bent als je wakker wordt uit een nachtmerrie. Ik werd wakker in een nachtmerrie.”
Ned Vizzini

82.

“Dat is het probleem met depressie: een mens kan bijna alles overleven, zolang hij het einde maar in zicht ziet. Maar depressie is zo verraderlijk en verergert dagelijks, dat het onmogelijk is ooit het einde te zien.”
Elisabeth Würtzel

83.

“Vogels schreeuwen elke ochtend bij het aanbreken van de dag uit angst en helse woede uit volle borst om ons voor de waarheid te waarschuwen, maar helaas spreken wij geen vogel.”
Kurt Cobain

84.

“Ik voelde me verdrietig omdat ik besefte dat als mensen eenmaal op een bepaalde manier gebroken zijn, ze nooit meer hersteld kunnen worden, en dit is iets wat niemand je ooit vertelt als je jong bent.”
Douglas Coupland

85.

“Depressie is het meest onaangename wat ik ooit heb meegemaakt… Het is het gebrek aan voorstellingsvermogen dat je ooit weer vrolijk zult zijn. De afwezigheid van hoop.”
JK Rowling

86.

“Depressie is als een zwaarte waar je nooit aan kunt ontsnappen. Het verplettert je, waardoor zelfs de kleinste dingen, zoals het strikken van je schoenen of het kauwen op toast, lijken op een wandeling van dertig kilometer bergopwaarts. Depressie is een deel van jou; het zit in je botten en je bloed.”
Jasmijn Burger

87.

“Dat is het probleem met depressie. Als ik het diep voel, wil ik het niet loslaten. Het wordt een troost.”
Stephanie Perkins

88.

“Vanaf het moment dat we geboren worden, beginnen we te sterven.”
Janne Teller

89.

‘Depressie is daarentegen vlak, hol en ondraaglijk. Het is ook vermoeiend. Mensen kunnen het niet verdragen om bij je in de buurt te zijn als je depressief bent.’
Kay Redfield Jamison

90.

“Het heeft geen zin om een ​​depressief persoon te behandelen alsof ze zich alleen maar verdrietig voelt en te zeggen: ‘Wacht even, je komt er wel overheen.’ Verdriet lijkt min of meer op een verkoudheid; met geduld gaat het over. Depressie is als kanker.”
Barbara Koningsolver

91.

“Tranen, ijdele tranen, ik weet niet wat ze betekenen,
Tranen uit de diepten van een of andere goddelijke wanhoop
Sta op in het hart en verzamel voor de ogen,
Kijkend naar de vrolijke herfstvelden,
En denkend aan de dagen die niet meer zijn.”
Alfred Lord Tennyson

92.

“Hij wilde stilletjes huilen, maar niet om zichzelf: om de woorden, zo mooi en verdrietig, als muziek.”
James Joyce

93.

“Ik zal nooit vergeten hoe de depressie en eenzaamheid tegelijkertijd goed en slecht aanvoelden. Nog steeds.”
Hendrik Rollins

Trieste relatiecitaten

94.

“Het meest pijnlijke is dat je jezelf verliest terwijl je te veel van iemand houdt, en vergeet dat jij ook speciaal bent.”
Ernest Hemingway

95.

‘Ik weet dat ik in jouw hart slechts zomer ben, en niet de volledige vier seizoenen van het jaar.’
Edna St.Louis Vincent Milly

96.

“Ze was een genie van verdriet, ze verdiepte zich erin, scheidde de talrijke strengen ervan en waardeerde de subtiele nuances ervan. Ze was een prisma waardoor verdriet in zijn oneindige spectrum kon worden verdeeld.
Jonathan Safran Foer

97.

“We zijn allemaal op zoek naar die speciale persoon die bij ons past. Maar als je genoeg relaties hebt gehad, begin je te vermoeden dat er geen juiste persoon bestaat, maar alleen maar verschillende vormen van kwaad.”
Andreas Boyd

98.

“Ik heb mijn hele leven gevochten om te zijn wie ik ben. Wat heeft het voor zin om te zijn wie ik ben, als ik niet de persoon kan hebben voor wie ik al het vechten waard was?’
Stephanie Lennox

99.

“Onverschilligheid en verwaarlozing richten vaak veel meer schade aan dan regelrechte afkeer.”
JK Rowling

100.

“Ik bedoel, als de relatie op de lange termijn niet kan overleven, waarom zou het dan in vredesnaam mijn tijd en energie waard zijn voor de korte termijn?”
Nicolaas Vonken

101.

“Als we incompleet zijn, zijn we altijd op zoek naar iemand die ons compleet kan maken. Als we na een paar jaar of een paar maanden van een relatie merken dat we nog steeds niet tevreden zijn, geven we onze partners de schuld en gaan we in zee met iemand die veelbelovender is. Dit kan maar doorgaan totdat we toegeven dat, hoewel een partner een mooie dimensie aan ons leven kan toevoegen, wij, ieder van ons, verantwoordelijk zijn voor onze eigen vervulling. Niemand anders kan ons daarin voorzien, en als we iets anders geloven, houden we onszelf gevaarlijk voor de gek en programmeren we iedere relatie die we aangaan op een uiteindelijke mislukking.”
Tom Robbins

102.

"Ware liefde is meestal de meest ongemakkelijke soort."
Kiera Cass

103.

“Mensen zeggen graag dat liefde onvoorwaardelijk is, maar dat is het niet, en zelfs als het onvoorwaardelijk was, is het nog steeds nooit gratis. Er zit altijd een verwachting aan vast. Ze willen er altijd iets voor terug.”
Vang de Millay

104.

"Ik heb last van girlnextdooritis, waarbij de man bevriend met je is en dat is alles."
Taylor Swift

Trieste scheidingscitaten

105.

“Het meest trieste is om een ​​minuut voor iemand te zijn, terwijl je van hem of haar je eeuwigheid hebt gemaakt.”
Sanobar Khan

106.

“Dit is hoe het voelde om een ​​gebroken hart te hebben. Het voelde minder als een barst in het midden en meer alsof ze het in zijn geheel had doorgeslikt en het gekneusd en bloedend in haar maag zat.
Wendy Wonder

107.

“Het verbrijzelen van een hart wanneer het gebroken is, is de luidste stilte ooit.”
Carrol Bryant

108.

“Er is zoveel meer in het leven dan iemand vinden die je wel wil, of verdrietig zijn over iemand die dat niet wil.”
Emery Allen

109.

“Het moeilijkste aspect van verder gaan is accepteren dat de ander dat al heeft gedaan.”
Faraaz Kazi

110.

“Voor mij was onze liefde alles en jij was mijn hele leven. Het is niet erg prettig om te beseffen dat het voor jou maar een episode was.
W. Somerset Maugham

111.

“Het doet pijn om los te laten. Soms lijkt het erop dat hoe harder je probeert iets of iemand vast te houden, hoe meer het wil ontsnappen.”
Hendrik Rollins

112.

“Ik weet dat mijn hart nooit meer hetzelfde zal zijn, maar ik zeg tegen mezelf dat alles goed komt”
Sara Evans

113.

“Het is op dat moment, wanneer je echt je kaarten neerlegt en de relatie ziet zoals die was, dat je de vrijheid zult vinden om het los te laten.”
Greg Behrendt

114.

"Het maakt niet uit hoe graag je iemand wilt, als je hart op twee verschillende plaatsen zit, zul je moeten opgeven en verder moeten gaan."
Alexandra Elle

115.

“Is het niet grappig hoe de herinneringen die je koestert voordat je uit elkaar ging, daarna je ergste vijanden kunnen worden?”
Allyson Braithwaite Condie

116.

‘De tijd zal het nog erger maken! Jij bent... de andere helft van zijn ziel. Hij zal nooit over je heen komen. En hoe graag je dat ook hoopt... je zult nooit over hem heen komen. Op een dag zul je wakker worden en beseffen wat je hebt gedaan, en je zult spijt krijgen van de tijd die je de rest van je leven zonder hem hebt verspild.
Jamie McGuire

117.

“Ja, ik begrijp waarom dingen zo moesten gebeuren. Ik begrijp zijn reden waarom hij mij pijn doet. Maar louter begrip verjaagt de pijn niet. Het doet geen beroep op de zon als er donkere wolken boven mij opdoemen.”
Jocelyn Soriano

118.

“Je werd verliefd op een storm. Dacht je echt dat je er ongeschonden uit zou komen?
Nikita Gill

119.

“Het is beter je hart op te sluiten met een meedogenloos hangslot, dan verliefd te worden op iemand die niet weet wat hij of zij voor je betekent.”
Michael Bassey Johnson

120.

“Helaas is het pijnlijkste afscheid het afscheid dat ongezegd en nooit uitgelegd wordt.”
Jonathan Harnisch

Diepbedroefde trieste citaten

121.

“Waarom moeten mensen zo eenzaam zijn? Wat is het nut van dit alles? Miljoenen mensen in deze wereld, allemaal verlangend, kijken naar anderen om hen tevreden te stellen, maar isoleren zichzelf. Waarom? Is de aarde hier alleen maar geplaatst om de menselijke eenzaamheid te voeden?”
Haruki Murakami

122.

“Als je in je leven veel hebt geleden, is elke extra pijn zowel ondraaglijk als onbeduidend.”
Jan Martel

123.

“Ik ben altijd verdrietig, denk ik. Misschien betekent dit dat ik helemaal niet verdrietig ben, omdat verdriet iets lager is dan je normale karakter, en ik ben altijd hetzelfde. Misschien ben ik dus de enige persoon ter wereld die nooit verdrietig wordt. Misschien heb ik geluk.”
Jonathan Safran Foer

124.

“Wat een treurig tijdperk waarin het gemakkelijker is een atoom kapot te maken dan een vooroordeel.”
Albert Einstein

125.

“Iets zo droevigs heeft ons in zijn greep dat de adem weggaat en we niet eens kunnen huilen.”
Charles Bukowski

126.

“Sommige dingen zijn zo verdrietig dat alleen je ziel ervoor kan huilen.”
Gregorius David Roberts

127.

“Zijn de dagen met winterzon ook voor jou net zo verdrietig? Als het ’s avonds mistig is en ik alleen aan het wandelen ben, lijkt het alsof de regen door mijn hart valt en ervoor zorgt dat het in puin uiteenvalt.”
Gustave Flaubert

128.

“Je zegt tegen jezelf dat als ze je zien huilen, het hen pijn zal doen, en dat je niets anders dan een verdriet in hun leven zult zijn, en dat je niet louter een verdriet moet worden, dus je zult niet huilen, en je zegt dit allemaal tegen jezelf terwijl je naar het plafond kijkt, en dan slik je, ook al wil je keel niet dicht en kijk je naar de persoon die van je houdt en glimlacht.
John groen

129.

“Ik huil vaak als ik blij ben, en lach vaak als ik verdrietig ben.”
Anne Brontë

130.

"Ik herinner me dat ik zag hoe de tranen van de mascara het ivoor overspoelden en ik dacht:" Het is oké om verdrietig te zijn. Ik ben getraind om van mijn duisternis te houden.’
Lady Gaga

131.

“Ik had zin om te huilen, maar er kwam niets uit. het was gewoon een soort trieste ziekte, ziek verdrietig, terwijl je je niet slechter kunt voelen. Ik denk dat je het weet. Ik denk dat iedereen het wel eens kent. maar ik denk dat ik het vrij vaak, te vaak heb geweten.
Charles Bukowski

132.

“Het verdriet is zo zwaar dat ik er niet aan kan ontkomen. Nooit."
Nina LaCour

133.

“De goede tijden van vandaag zijn de droevige gedachten van morgen.”
Bob Marley

134.

‘Ze was niet verbitterd. Toch was ze verdrietig. Maar het was hoopvol en verdrietig. Het soort verdriet dat gewoon tijd kost. „
Stefanus Chbosky

135.

“Melancholie is verdriet dat lichtheid heeft aangenomen.”
Italo Calvino

136.

“Soms worden we verdrietig over dingen en vertellen we niet graag aan andere mensen dat we er verdrietig over zijn. Wij houden het graag geheim. Of soms zijn we verdrietig, maar weten we echt niet waarom we verdrietig zijn, dus zeggen we dat we niet verdrietig zijn, maar dat zijn we echt.
Mark Haddon, de

137.

“Het enige verdriet dat gevaarlijk en ongezond is, is het verdriet dat we in het openbaar met ons meedragen om ze te overstemmen met het lawaai; net als ziekten die oppervlakkig en dwaas worden behandeld, trekken ze zich gewoon terug en breken na een korte pauze weer uit, des te vreselijker; en verzamelen zich in ons en zijn leven, zijn leven dat niet wordt geleefd, afgewezen, verloren, leven waaraan we kunnen sterven.
Rainer Maria Rilke

Droevige vriendschapscitaten

138.

“De ergste pijn ter wereld gaat verder dan fysiek. Zelfs verder dan welke andere emotionele pijn dan ook die men kan voelen. Het gaat om het verraad van een vriend.”
Heather Brouwer

139.

“De messen van verraad en drama snijden diep en doen pijn… maar ze snijden ook de onzin weg en onthullen je echte vrienden.”
Steve Maraboli

140.

"Het is moeilijk te zeggen wie je steunt en wie je lang genoeg steunt om je erin te steken."
Nicole Richie

141.

“Sommige mensen zijn bereid jarenlange vriendschap te verraden, alleen maar om een ​​beetje in de schijnwerpers te staan.”
Lauren Conrad

142.

“O, soms denk ik dat het geen zin heeft om vrienden te maken. Ze verdwijnen pas na een tijdje uit je leven en laten een pijn achter die erger is dan de leegte voordat ze kwamen.
L. M. Montgomery

143.

“Een eerlijke vijand is beter dan een valse vriend. Let bij twijfel meer op wat mensen doen en minder op wat ze zeggen. Daden spreken niet alleen luider dan woorden, ze zijn ook moeilijker te vervalsen.”
Nul decaan

144.

“Het pad van sociale vooruitgang is, en moet, bezaaid zijn met gebroken vriendschappen.”
H.G. Wells

145.

“Hoe minder vrienden, hoe kleiner de kans op verraad.”
Tupac Shakur

146.

“Twee mensen die ooit heel dichtbij waren, kunnen zonder schuld of groot verraad vreemden worden. Misschien is dit wel het meest trieste ter wereld.”
Warsaanse Shire

147.

“Maak zoveel mogelijk vrienden, maar bouw je leven niet alleen op hen. Het is een onstabiele basis.”
Sean Covey

148.

“Vriendschap is zo delicaat als glas. Als het eenmaal gebroken is, kan het gerepareerd worden, maar scheuren zullen er altijd zijn.”
Waqar Ahmed

149.

“Een vriendschap die kan ophouden is nooit echt geweest.”
St. Jerome

150.

“Vertrouwen wordt verdiend, respect wordt gegeven en loyaliteit wordt getoond. Als je één van deze drie verraadt, verlies je ze alle drie.”
Ziad K. Abdelnour

151.

“Echte vriendschap is als een roos: we beseffen de schoonheid ervan pas als ze vervaagt.”
Evelyn Loeb

152.

“Mannen trappen vriendschap rond als een voetbal, maar het lijkt niet te kraken. Vrouwen behandelen het als glas en het valt uiteen.”
Anne Morrow Lindbergh

153.

“Het is niet een gebrek aan liefde, maar een gebrek aan vriendschap dat ongelukkige huwelijken maakt.”
Friedrich Nietzsche

154.

‘Ik had kennissen… maar die probeerden altijd weg te komen, alsof ze een steen in mijn persoonlijkheid hadden omgedraaid en een giftige slang hadden gevonden.’
Jason Schmidt

155.

“Er is geen droeviger gezicht dan een jonge pessimist.”
Mark Twain

We hopen dat je genoten hebt van deze verzameling hartverscheurende droevige citaten.

Wanneer je wordt geconfronteerd met verdriet dat maar niet lijkt weg te gaan, vraag jezelf dan af of je eraan probeert te ontsnappen. De onwil om je verdriet onder ogen te zien en er doorheen te werken, kan het op de lange termijn zelfs nog erger maken. Als je je verdriet gewoon laat gebeuren in plaats van ervoor weg te rennen, kun je jezelf trainen om niet bang te zijn voor negatieve gevoelens.

Wanneer je deze belangrijke stap hebt volbracht, zal je vermogen om verdriet te tolereren sterker worden. Tegelijkertijd zul je worden toegerust met de mentale kalmte om je gevoelens te observeren en de diepere oorzaken ervan aan te pakken. We hopen dat onze selectie van trieste citaten je heeft geholpen dit proces op gang te brengen.

Kom gerust terug naar dit artikel als je het gevoel hebt dat verdriet je weer begint te overweldigen.

Wat is je favoriete trieste citaat?

Is er een heel bijzondere quote die diepgaand beschrijft hoe jij je nu voelt? Laat het ons weten in de commentaarsectie hieronder.

Blijf zegevieren!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated: 11/01/2024

Views: 5925

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.