55 Spaanse bijnamen om uw dierbaren, familie, vrienden en huisdieren te bellen! (2023)

Wil je een leuke, schattige, grappige en/of aanhankelijke Spaanse bijnaam vinden voor je dierbaren, vrienden en iemand anders uit je binnenste cirkel? Spaanse bijnamen dekken dit allemaal en nog veel meer, met hun vermakelijke en intrigerende uitspraken en verwijzingen. Dit artikel geeft je enkele veel voorkomende Spaanse bijnamen voor ouders, broers en zussen, kinderen, vrienden en geliefden – inclusief hun betekenis. Geïnteresseerd in andere exotische bijnamen, bekijk onze blog om er alles over te lezenbijnamen van over de hele wereld!

Inhoudsopgave

Spaanse bijnamen voor ouders

55 Spanish Nicknames to Call Your Loved Ones, Family, Friends, & Pets! (1)

Hier zijn enkele Spaanse bijnamen die je zou gebruiken om naar je moeder en je vader te verwijzen.

Vind je Spaans leuk en wil je het beter leren? Wij kunnen het je laten zienhoe je snel Spaans leert.

1. Papa, papa/mama, mama

Papi (verwijzend naar vader) en Mami (verwijzend naar moeder) is een kinderlijke, vertederende en speelse manier om naar je ouders te verwijzen.

2. Pa / Ma

Pa en Ma is een meer volwassen, respectvolle en vertederende manier waarop kinderen naar hun vaders en moeders verwijzen.

3. De bazen [meervoud] / (de) baas, (de) baas [enkelvoud]

Dit is een letterlijke vertaling van ‘baas’. Dit is een meer ontspannen maar respectvolle manier om naar je ouders te verwijzen als de gezaghebbende figuren in hun leven. Je kunt “Mis Jefes” gebruiken om “Mijn ouders” te zeggen.

Spaanse bijnamen voor broers en zussen

55 Spanish Nicknames to Call Your Loved Ones, Family, Friends, & Pets! (2)

Hier zijn enkele schattige, aanhankelijke en informele bijnamen waarmee broers en zussen naar elkaar kunnen verwijzen.

1. Broer/zus

Hermano verwijst naar een letterlijke ‘broer’ of een goede mannelijke vriend met wie je een belangrijke band deelt. Hetzelfde wordt geïmpliceerd met Hermana, wat 'zuster' betekent. Dit wordt soms ook gebruikt in informeel Engels, waar Hermano kan worden gebruikt om naar een “bro” te verwijzen.

2. Menigte/macht

Dit zijn de verkorte vormen van “Hermano” en “Hermana” voor respectievelijk broer en zus. Deze informele termen worden gebruikt om in feite ‘bro’ of ‘sis’ te zeggen. Dit wordt meestal gebruikt voor zowel vrienden als broers en zussen.

Spaanse bijnamen voor kinderen

55 Spanish Nicknames to Call Your Loved Ones, Family, Friends, & Pets! (3)

Hier zijn enkele schattige en aanhankelijke Spaanse bijnamen voor ouders of oudere figuren om naar de kinderen te verwijzen.

1. Nene / Nena

Deze bijnamen hebben geen echte Engelse vertaling. Deze termen hebben betrekking op peuters en kinderen van ongeveer 2-3 jaar oud. Het is een veel voorkomende liefdevolle term die lijkt op ‘baby’, ‘lieverd’ of ‘schat’.

2. Chiquito/Chiquita

Dit is een verkleinwoord van “Chico” en “Chica” dat wordt gebruikt voor tieners. Chiquito en chiquita hebben het achtervoegsel ‘ita’, waardoor het meer geschikt is voor jonge kinderen, als uiting van genegenheid.

3. Klein

Dit vertaalt zich rechtstreeks naar "kleintje" of "kind". Deze bijnaam wordt vaak gebruikt door ouders die verwijzen naar hun eigen jonge kinderen.

4. Honing

Deze liefdevolle bijnaam wordt gebruikt om naar kinderen te verwijzen als ‘lieverd’ of ‘schat’. Dit kan voor iedereen worden gebruikt en niet alleen voor kinderen. Je kunt iedereen bellenjij mist, "mijn genegenheid"!

5. Klein meisje

Niñita vertaalt zich naar ‘Klein meisje’ en is een uiting van genegenheid die mensen gebruiken voor jonge meisjes.

6. Kippen, kuikens

Dit vertaalt zich naar ‘kleine kip’ of ‘kuikens’ en wordt vaak door ouders gebruikt om op een liefdevolle manier naar hun kinderen te verwijzen. Dit wordt ook in veel uitdrukkingen gebruikt door ouders die naar hun kinderen verwijzen en kan zowel schattig als grappig zijn, vooral als ze willen zeggen dat hun kinderen zich misdragen.

Spaanse bijnamen voor vrienden

55 Spanish Nicknames to Call Your Loved Ones, Family, Friends, & Pets! (4)

Hier zijn enkele Spaanse bijnamen die je kunt gebruiken voor je vrienden en vrienden.

1. Pooier

Chulo wordt direct vertaald naar“mooi” in het Spaansen wordt gebruikt als een meer informele verwijzing die voor een man impliceert dat je denkt dat hij of zij “cool” is. Chula is de vrouwelijke tegenhanger van deze term. Maar termen worden op een complementaire manier gebruikt om te impliceren dat je denkt dat iemand er goed uitziet of gewoon over het algemeen cool is.

2. Guero

Güero vertaalt naar “blond” en het is een informeel woord dat verwijst naar een persoon met een blanke huid. Güera impliceert de vrouwelijke tegenhanger van deze referentie.

3. Roddel

Dit woord vertaalt zich naar iemand die van roddels houdt. Het verwijst naar die ene vriend die je hebt, die altijd de laatste verhalen, nieuws en roddels heeft. Chisoso is de mannelijke versie en Chismosa is de vrouwelijke tegenhanger.

4. De hersenen

Dit vertaalt zich rechtstreeks naar ‘het brein’ en wordt gebruikt om te verwijzen naar de intelligente en slimme vriend in uw vriendengroep. Het is een aanvullende bijnaam voor degene die hem krijgt, omdat het hun intelligentie prijst.

5. Mooi

Dit vertaalt zich naar iets dat “mooi” of “heel mooi” is. Het is een genuanceerde bijnaam die de waardering voor iemand echt laat horen. Lindo verwijst naar de mannelijke versie van deze term en Linda naar de vrouwelijke versie. Je kunt ze ook proberen te bellen,hermosa, betekenis“mooi” in het Spaans!

6. Chica

Dit is een veelgebruikte bijnaam onder meisjes en betekent letterlijk 'meisje'. Het is een koosnaam om te verwijzen naar vrienden die vaak tienermeisjes en ouder zijn.

7. Nootachtig

Chiflado vertaalt zich naar "gek" of "gek" en kan op een grapje tussen vrienden worden gebruikt. Het kan ook worden gebruikt om te verwijzen naar iemand die gek/gek is op iets of iemand anders.

Spaanse bijnamen voor vriendjes

55 Spanish Nicknames to Call Your Loved Ones, Family, Friends, & Pets! (5)

Op zoek naar een schattige, liefdevolle en lieve bijnaam voor je vriendje? Hier zijn enkele geweldige Spaanse bijnamen voor je partner.

1. Mijn ziel

Dit vertaalt zich naar “mijn ziel” of “mijn zielsverwant”. Dit is een veel voorkomende bijnaam die door partners wordt gebruikt om naar elkaar te verwijzen in een zeer waarderende en liefdevolle context, wat impliceert dat ze belangrijke anderen voor elkaar zijn.

2. Prins

Dit vertaalt zich naar 'Prins' en wordt vaak gebruikt om naar uw partner te verwijzen als iemand die u hoog in het vaandel draagt ​​en hoog in het vaandel draagt. Het is een zeer vertederende referentie voor een vriendje.

3. Mijn koning

Mi rey vertaalt zich rechtstreeks naar 'mijn koning' en wordt gebruikt als een diep liefdevolle en respectvolle bijnaam voor je vriendje. Het benadrukt hoe hoog je aan je vriend denkt en dat je hem op een hoge plek in je leven plaatst.

4. Mijn hemel

Dit vertaalt zich rechtstreeks naar “mijn kleine hemel”, maar wordt in wezen gebruikt als “mijn lieveling” of “mijn lieveling”. Het is een zeer aanhankelijke term om mee naar je vriend te verwijzen.

5. Papi Chulo

Dit vertaalt zich rechtstreeks naar ‘knappe papa’, maar wordt door partners gebruikt om naar hun vriendjes te verwijzen als een aantrekkelijke man. Het is een manier om je vriend knap te noemen en hem te laten weten dat je hem erg aantrekkelijk vindt.

6. Mijn geliefde

Dit vertaalt zich naar “mijn geliefde”. Het is een vertederende bijnaam voor je partner en het is een van de vele veel voorkomende bijnamen om je partner ‘mijn liefde’ te noemen.

7. Mijn leven

Dit vertaalt zich naar 'mijn leven' en is een bijnaam die vaak wordt gebruikt door partners die hen willen vertellen hoeveel ze voor elkaar betekenen. Het benadrukt de betekenis die de één heeft in het leven van de ander.

8. Tesoro

Tesoro vertaalt zich naar "mijn schat", wat een vertederende bijnaam is voor je partner en aangeeft hoeveel je hem of haar in je leven waardeert.

Spaanse bijnamen voor vriendinnen

55 Spanish Nicknames to Call Your Loved Ones, Family, Friends, & Pets! (6)

Wil je een aanbiddende en lieve bijnaam voor je vriendin vinden? Hier zijn enkele mooie Spaanse bijnamen voor je speciale meisje.

1. Liefde

Amor vertaalt zich rechtstreeks naar ‘Liefde’ en is een van de meest voorkomende bijnamen voor je partner. Het is een koosnaam voor veel vriendinnen en is een huishoudelijke norm in veel liefdevolle relaties. Zeg bijvoorbeeld 'te amo, mi amor', wat 'te amo, mi amor' betekent.Ik houd van jou, Mijn liefje!".

2. Hart

Dit is een veel voorkomende bijnaam die ‘hart’ betekent. Dit wordt gebruikt om uiting te geven aan de manier waarop u denkt dat uw vriendin uw ware liefde is en een groot deel van u uitmaakt.

3. Chiqui

Dit betekent ‘kleintje’ en is afgeleid van het woord ‘Chiquito’. Het wordt meestal gebruikt om uw bewondering voor uw vriendin uit te drukken en om aan te geven dat u haar schattig vindt.

4. Mijn koningin

Dit vertaalt zich naar "mijn koningin" en is de vrouwelijke tegenhanger van Mi Rey (mijn koning). Dit is een term die wordt gebruikt om je vriendin te vertellen welke hoge plaats zij in je leven heeft.

5. Mijn geliefden

Dit vertaalt zich naar "mijn geliefde" en is de vrouwelijke versie van deze bijnaam. Deze bijnaam benadrukt de diepe liefde en betekenis van je vriendin in jouw liefde.

6. Mijn prinses

Een van de meest aanhankelijk klinkende bijnamen die er zijn, deze verwijst naar je vriendin als 'mijn prinses' en is een zeer liefdevolle en vertederende bijnaam.

7. Mijn kleine zeemeermin

Dit vertaalt zich naar "mijn kleine zeemeermin" en is een verwijzing naar de Disney-film De kleine zeemeermin. Dit is een romantische bijnaam die door velen voor hun vriendinnen wordt gebruikt.

Spaanse bijnamen voor huisdieren

55 Spanish Nicknames to Call Your Loved Ones, Family, Friends, & Pets! (7)

Zelfs onze meest geliefde familieleden, zoals onze huisdieren, hebben bijnamen in het Spaans! Hier zijn enkele schattige bijnamen voor de grootste liefdes in ons hart.

1. Schat

Bebé is een veel voorkomende Spaanse bijnaam, die zich rechtstreeks vertaalt naar 'baby'. Het kan worden gebruikt bij elk speciaal persoon in je leven, en wordt vaak gebruikt bij je meest aanbiddende huisdieren, omdat deze het meest verwend zijn in huis!

2. Mollig

Deze bijnaam vertaalt zich rechtstreeks naar 'vet', wat hard klinktEngelse bijnaam, maar wordt vaak gebruikt als een vertederende term om uw liefde voor uw harige hond uit te drukken.

3. Engel

Mi ángel of ‘mijn engel’ is een veel voorkomende Spaanse bijnaam om te laten zien hoezeer wij onze huisdieren zien als een groot geschenk van God.

4. Mijn kostbare

Een zeer aanhankelijke Spaanse bijnaam voor huisdieren is “mi precioso” of “mi preciosa”, wat mijn dierbare betekent. Het benadrukt echt hoeveel we onze huisdieren waarderen.

5. Mijn kleine stukje hemel

Dit betekent “mijn stukje hemel” dat is afgeleid van de bijnaam “mi cielo”. Het wordt meestal gebruikt om onze bewondering voor onze huisdieren uit te drukken en hen te laten zien hoeveel we van ze houden!

Heb je je ideale Spaanse bijnamen gevonden?

We zijn er zeker van dat je de leukste Spaanse bijnamen voor je vrienden, familie, partner en kinderen in je leven hebt uitgekozen. Het hebben van liefdevolle referenties voor deze belangrijke mensen in uw leven is een geweldige manier om uw relaties sterk en vol liefde en goede gevoelens te houden. Vond je het leuk om over deze Spaanse bijnamen te leren? Breid uw kennis van het Spaans verder uit en lees dit artikel over hoe u het moet zeggengoedemorgen in het Spaans.

Kom maar langsGeweldige praterom Spaans en andere coole talen te leren van onze professionele docenten die de lessen op jouw behoeften afstemmen. We zien je daar!

Ontdek de antwoorden op uw taalgerelateerde vragen op AmazingTalker's.

55 Spanish Nicknames to Call Your Loved Ones, Family, Friends, & Pets! (8)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated: 03/01/2024

Views: 6190

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.