Handleiding voor echtscheiding in Maryland (2024)

  • In Maryland zijn er twee soorten echtscheiding: beperkte echtscheiding en absolute echtscheiding.

    • Beperkte echtscheiding:Dit is in wezen een juridische actie, waarmee beide echtgenoten een paar belangrijke kwesties kunnen oplossen; het huwelijk wordt er echter niet door beëindigd. Meestal kiezen mensen voor een beperkte echtscheiding als er problemen zijn met betrekking tot financiën, kinderen of andere problemen die moeten worden opgelost voordat beide echtgenoten een “absolute echtscheiding” kunnen aanvragen.

    • Absolute scheiding:Dit ontbindt een huwelijk volledig en lost ook de verschillende daarmee samenhangende problemen op. Het koppel kan hertrouwen zodra de absolute scheiding rond is.

  • Om een ​​echtscheiding aan te vragen, moet u minimaal een jaar in Maryland wonen

  • Uw echtgeno(o)t(e) en u moeten minimaal twaalf maanden gescheiden en gescheiden leven voordat u een echtscheiding kunt aanvragen.

  • Of anders moet de echtgenoot die de echtscheiding aanvraagt, aantonen dat er redenen of ‘foutgronden’ zijn voor de echtscheiding. Dit betekent in wezen dat de eiser moet bewijzen dat zijn/haar echtgenoot de oorzaak van het uiteenvallen van het huwelijk is geweest.

  • Een echtscheiding wordt in Maryland definitief 30 dagen nadat het echtscheidingsvonnis door de rechter is ondertekend.

Redenen voor een MD-scheiding

De gronden voor een beperkte echtscheiding zijn:

  • Wrede behandeling van de eiser of het minderjarige kind van de eiser door de gedaagde.

  • Wreed gedrag jegens de eiser of een minderjarig kind van de eiser door de gedaagde.

  • Desertie

  • Als beide echtgenoten gescheiden en gescheiden leven zonder seksuele relaties.

De gronden voor een absolute echtscheiding zijn:

  • Overspel

  • Scheiding van 12 maanden, waarbij het echtpaar afzonderlijk en gescheiden heeft geleefd zonder seksuele relaties voordat de echtscheiding werd aangevraagd.

  • Veroordeling wegens misdrijf of misdrijf in welke Amerikaanse staat of rechtbank dan ook.

  • Krankzinnigheid

  • Wreedheid jegens de eiser of het minderjarige kind van de eiser, zonder enige verwachting van de verzoening van het paar.

  • Wreed gedrag jegens de eiser of het minderjarige kind van de eiser, zonder enige verwachting van verzoening van het paar.

  • Wederzijdse toestemming van beide echtgenoten.

  • Het moet twaalf maanden zonder enige onderbreking duren voordat een van de echtgenoten de echtscheiding aanvraagt.

  • Het moet weloverwogen en definitief zijn.

  • Er mogen geen verwachtingen zijn van de verzoening van het paar.

Stap 1: Beginnen met uw scheiding in Maryland

Om het echtscheidingsproces in Maryland te starten, moet de eiser het formulier 'Klacht wegens absolute echtscheiding' invullen, samen met het 'Civil Domestic Case Information Report'. In Maryland wordt de echtgenoot die de echtscheiding aanvraagt ​​de 'eiser' genoemd, terwijl de andere echtgenoot dat is. bekend als de ‘verdachte’.

Deze formulieren moeten vervolgens worden ingediend bij de rechtbank van uw provincie. Er zijn acht circuitrechtbanken en elke rechtbank bestrijkt één of meer provincies.

Het voorbereiden van de documenten

U kunt de formulieren verkrijgen die nodig zijn om een ​​echtscheiding aan te vragen in Marylandhier. Documenten die nodig zijn voor het indienen van een echtscheiding in Maryland:

  • Burgerlijk-binnenlands dossierinformatierapport: dit moet door beide echtgenoten worden ingevuld.

  • Klacht wegens absolute echtscheiding: hierin worden beide echtgenoten, de gronden, de kinderen en de gevraagde schadevergoeding vermeld.

  • Certificaat van betekening: Dit formulier bevestigt dat de echtgeno(o)t(e) de echtscheidingspapieren naar de andere echtgeno(o)t(e) heeft gestuurd.

  • Beëdigde verklaring: Dit formulier bevestigt dat de persoon die de scheidingspapieren heeft ingediend, de papieren aan de gedaagde heeft overhandigd.

  • Huwelijkse schikkingsovereenkomst (mevrouw): Dit is een notariële overeenkomst tussen de twee echtgenoten waarin de voorwaarden van de echtscheiding zijn vastgelegd.

  • Werkblad voor kinderbijslag: dit wordt gebruikt om de kinderbijslag te berekenen volgens de staatsrichtlijnen.

  • Financieel overzicht

  • Antwoord op klacht: Dit wordt ingevuld wanneer de gedaagde de actie wil betwisten.

  • Verzoek om hoorzitting: Dit wordt door de eiser gebruikt om een ​​hoorzitting aan te vragen.

  • Uitspraak van absolute echtscheiding: Dit is het gerechtelijk bevel dat het huwelijk beëindigt.

Uw echtscheidingsformulieren indienen

Nadat u de benodigde formulieren heeft ingevuld, moet u de echtscheidingsklacht indienen bij de griffie van de rechtbank van de betreffende provincie die onder de jurisdictie valt. U moet de papieren samen met de indieningstaks indienen. Als u de taks niet kunt betalen, moet u een verzoek indienen om kwijtschelding van de taks. De echtscheidingsklacht en de dagvaarding die door de rechtbank worden opgesteld, moeten aan uw echtgeno(o)t(e) worden betekend.

  • De sheriff van de provincie waar uw echtgenoot woont.

  • Iedere persoon die 18 jaar of ouder is.

  • Privé processerver.

  • Aangetekende post met retourbewijs. Als u de papieren via de Amerikaanse postdienst verzendt, moet elke andere persoon, niet de eiser, de papieren sturen, aangezien de persoon de beëdigde verklaring moet invullen.

Zodra uw echtgeno(o)t(e) is betekend, moet u het bewijs van betekening ontvangen van de server, of dit nu de sheriff, een derde partij, de processerver of de Amerikaanse postdienst is, waaruit blijkt dat uw echtgeno(o)t(e) op de juiste manier is betekend.

Stap 3: Betwiste of onbetwiste MD-echtscheiding?

MD betwist echtscheiding (hoge kosten)

Als uw echtgeno(o)t(e) en u het niet eens kunnen worden over alle belangrijke kwesties van uw echtscheiding, dan zal uw echtscheiding een omstreden scheiding zijn en voor de rechter komen, waarbij een rechter naar uw zaken zal luisteren, naar de getuigenissen van getuigen, en uw bewijsmateriaal zal doornemen. , enz. en beslis vervolgens over de verschillende kwesties. Meestal duurt het lang voordat betwiste echtscheidingen worden afgerond en zijn ze duur omdat u een advocaat moet inhuren om de zaak namens u voor de rechtbank te behandelen.

MD onbetwiste echtscheiding (lage kosten)

Bij een onbetwiste echtscheiding hebben uw echtgeno(o)t(e) en u overeenstemming over alle belangrijke kwesties van uw scheiding, zoals:

  • Echtelijke eigendommen, bezittingen en schulden verdeling.

  • Belastingvrijstellingen en aftrekposten.

  • Voogdij voor kinderen, kinderalimentatie, bezoek, medische kosten, ziektekosten- en tandartsverzekeringen.

  • Alimentatie

  • Eventuele andere problemen.

In Maryland zijn er geen speciale regels of processen in het geval van onbetwiste echtscheidingen. Als uw echtgeno(o)t(e) en u het eens zijn over alle voorwaarden van uw scheiding voordat u de scheiding indient, moet u een vaststellingsovereenkomst opstellen, die ervoor kan zorgen dat uw scheiding snel wordt afgerond.

Als u het niet meteen over alle kwesties eens kunt worden, maar later wel een volledige overeenkomst heeft, zal het relatief langer duren voordat uw scheiding wordt afgerond, maar desalniettemin zal het veel sneller gaan dan een volledig proces.

DIY-scheidingspapieren (langzamer en minst duur)

Als u van plan bent uw echtscheiding zelf af te handelen, zonder de hulp van een advocaat, dan moet u eerst de juiste formulieren opzoeken die nodig zijn om de echtscheiding aan te vragen en deze invullen. Deechtscheidingsformulierenworden online verstrekt door de Maryland Court of u kunt ze kopen bij eenonline aanbieder.

Er zijn zeer gedetailleerde instructies die u nauwkeurig moet volgen. Daarom moet u de tijd nemen en deze zeer zorgvuldig invullen. Typ alle informatie op de computer of schrijf heel netjes.

Door de formulieren heen haasten en fouten maken, kan uw scheiding vertragen. Als u twijfelt over de formulieren, kunt u dit navragen bij de griffier; Houd er echter rekening mee dat zij u geen juridisch advies kunnen geven.

Online echtscheidingsdiensten (snelste en goedkoopste)

Als u niet echt zeker weet hoe u de formulieren moet invullen die nodig zijn om een ​​echtscheiding aan te vragen en u geen gebruik wilt maken van de diensten van een echtscheidingsadvocaat, dan kunt u een online echtscheidingsservice gebruiken om u te helpen bij het invullen van de documenten. Het enige dat u hoeft te doen, is enkele vragen over uw zaak beantwoorden, waarna de onlinedienst de benodigde formulieren zal invullen.

U kunt uw scheiding al voor € 84,- starten met eenonline echtscheidingsservicezoals 3StepDivorce en kan uw papierwerk binnen een paar uur klaar hebben.

Nadat u de vragen over uw zaak heeft beantwoord, worden uw definitieve documenten gegenereerd en beoordeeld. U kunt de documenten eenvoudig afdrukken en ze indienen bij de griffier van het plaatselijke gerechtsgebouw voor uw provincie. Er worden door de onlinedienst kosten in rekening gebracht voor hun diensten.

Echtscheidingsproces door een advocaat (langer en duurder)

Hoewel u uw echtscheiding wellicht zelf kunt afhandelen, is het meestal het beste om een ​​echtscheidingsadvocaat de zaak voor u te laten afhandelen, omdat het niet begrijpen of kennen van de juridische nuances u in het nadeel kan brengen als het gaat om de behandeling van uw zaak.

De echtscheidingsprocedure in Maryland kan heel anders zijn dan in een andere staat en er zijn veel factoren, zoals het begrijpen van de deadlines van de rechtbank en het naleven ervan. Als u dat niet doet, kan uw zaak in gevaar komen.

Als dit de route is die u moet nemen, probeer dan eenechtscheidingsbemiddelaarom de hoeveelheid gefactureerde tijd te verminderen die u zou krijgen als u gebruik zou maken van uw advocaat. De taak van een bemiddelaar is om beide echtgenoten te helpen gemakkelijk en snel tot overeenstemming te komen over de kwestie die voorhanden is, en het beste van alles is dat ze u duizenden dollars zullen besparen.

Een familierechtadvocaat is op de hoogte van de regels en wetten van Maryland en kan namens u vechten, vooral als uw echtgenoot en u het niet eens kunnen worden over de verschillende voorwaarden van de echtscheiding en uw zaak voor de rechter komt. De advocaat zal uw zaak aan de rechter voorleggen, al het bewijsmateriaal en de getuigenissen van getuigen. Meestal zijn echtscheidingsprocessen echter duur en duren ze ook lang.

Stap 5: het oplossen van de grote problemen

Maryland Property Division

Als het gaat om de verdeling van eigendommen, volgt Maryland een eerlijke verdeling en de rechtbank neemt de volgende factoren in overweging voordat wordt besloten hoe de eigendommen moeten worden verdeeld.

  • Duur van het huwelijk.

  • Economische en niet-economische bijdrage van elke echtgenoot aan het gezin.

  • Vermogensbelangen van beide echtgenoten.

  • De financiële situatie van elke echtgenoot.

  • De reden waarom het huwelijk strandde.

  • Mentale en fysieke toestand van elke echtgenoot.

  • Wijze en datum van verkrijging van de huwelijksgemeenschap.

  • Bijdragen van beide partijen bij de verwerving van het onroerend goed.

  • Als de rechtbank alimentatie heeft toegekend naar rato van het gebruik van de gezinswoning.

  • Eventuele andere relevante factoren.

Alimentatie / Partneralimentatie

In Maryland zijn er drie soorten alimentatie: tijdelijk, onbepaald en rehabilitatie. De rechtbank zal beslissen welk type alimentatie het meest geschikt is, afhankelijk van de verschillende feiten van de zaak. De rechtbank kan een van de echtgenoten gelasten alimentatie te betalen aan de andere echtgenoot en rekening houden met de volgende factoren bij de beslissing of de alimentatie passend is:

  • Vermogen van de ontvangende echtgenoot om in zijn eigen levensonderhoud te voorzien.

  • Duur van het huwelijk.

  • Levensstandaard die beide echtgenoten tijdens het huwelijk behouden.

  • De tijd die de ontvangende echtgenoot nodig heeft om de opleiding of opleiding te volgen die nodig is om een ​​passende baan te vinden.

  • Financiële en niet-financiële bijdragen van elke echtgenoot aan het huwelijk.

  • Reden waarom het huwelijk strandde.

  • Leeftijden van beide echtgenoten.

  • Fysieke en mentale toestand van beide echtgenoten.

  • Vermogen van de betalende echtgenoot om in zijn/haar eigen behoeften te voorzien terwijl hij alimentatie betaalt.

  • Eventuele overeenkomst tussen de echtgenoten.

  • Als de alimentatie enige invloed heeft op het recht van de echtgenoot op medische bijstand.

Wetgeving inzake kindervoogdij in Maryland

In Maryland bestaat er twee soorten voogdij over kinderen: juridisch en fysiek. Wettelijke voogdij omvat alle beslissingen die de ouders voor hun kind moeten nemen, zoals scholing, gezondheidszorg, enz., terwijl fysieke voogdij de plaats is waar het kind fysiek woont. En er zijn twee soorten ouderlijk gezag: enkelvoudig gezag en gezamenlijk gezag.

  • Enige voogdij: Dit is wanneer het kind bij een van de ouders woont en die ouder alle beslissingen neemt die verband houden met het kind.

  • Gezamenlijke voogdij: Hierbij wordt de fysieke voogdij over het kind gedeeld door beide ouders, die de gezamenlijke bevoegdheid hebben bij het nemen van beslissingen met betrekking tot het kind.

Bij het toekennen van het gezag over het kind zal de rechtbank rekening houden met de volgende factoren:

  • Het fysieke en emotionele vermogen van elke ouder om voor het kind te zorgen.

  • Het karakter van elke ouder.

  • Wensen van de ouders.

  • Mogelijkheid om de natuurlijke familierelaties te behouden.

  • Elke reikwijdte van de overeenkomst tussen beide ouders.

  • Wensen van het kind.

  • Leeftijd, geslacht en gezondheid van het kind.

  • De financiële zekerheid van het kind.

  • Woonplaats van elk van de ouders en hoe dit het bezoek zal beïnvloeden.

  • Duur van de scheiding tussen een van de ouders en het kind.

  • Als een van de ouders het kind in de steek heeft gelaten of vrijwillig afstand heeft gedaan van het voogdijrecht.

Kinderbijslag

Bij het toekennen van de kinderalimentatie houdt de rechtbank rekening met de volgende factoren:

  • Financiën van elke ouder.

  • Leeftijd en gezondheidstoestand van elke ouder.

  • Leeftijd en gezondheid van het kind.

  • Kwaliteit van leven van het kind vóór de scheiding.

  • Onderwijsbehoeften van het kind.

  • Als de verzorgende ouder nog andere kinderen heeft om te onderhouden.

  • Eventuele vaststellingsovereenkomst tussen de ouders.

  • Huidig ​​en toekomstig inkomen van elke ouder.

  • De bereidheid van elke ouder om de andere ouder bezoek bij het kind toe te staan.

  • Het vermogen van de ondersteunende ouder om twee huishoudens te onderhouden.

  • Wensen van de ouders voor alleen- of gezamenlijk gezag.

  • U kunt gebruik maken van derekenmachine voor kinderbijslagom een ​​schatting te maken van de kinderalimentatie die u moet betalen.

Om in Maryland te kunnen scheiden, ook al is dit een onbetwiste scheiding, en beide echtgenoten het over alle kwesties eens zijn, moet de echtgenoot die de echtscheidingsklacht heeft ingediend voor de rechtbank verschijnen om een ​​specifieke getuigenis af te leggen over het huwelijk en de echtscheiding, en de eiser moet breng ook een getuige mee om de getuigenis te valideren. In het geval van een betwiste echtscheiding en er zijn kwesties die tijdens de echtscheidingshoorzitting of tijdens het proces niet zijn opgelost, zullen beide echtgenoten voor de rechtbank moeten verschijnen.

De eiser moet vervolgens een brief schrijven aan de griffier en om een ​​datum vragen voor een “onbetwiste hoorzitting”. De eiser moet naar de hoorzitting komen samen met een getuige, die kan getuigen over de woonplaats van de eiser. De eiser moet ook kopieën bij zich hebben van de huwelijksakte en de scheidingsovereenkomst, evenals informatie ter ondersteuning van zijn/haar verblijf in Maryland.

De eiser moet vervolgens de vragen beantwoorden die de rechter tijdens de laatste hoorzitting heeft gesteld. De gedaagde echtgenoot kan voor de rechtbank verschijnen, maar kan ook afzien van zijn/haar verschijning. Het eindoordeel wordt opgenomen door de rechtbankverslaggever en goedgekeurd door de rechter. Als alle regels zijn nageleefd en het echtscheidingsbevel redelijk en billijk is, zal de rechter het bevel ondertekenen en zal de scheiding definitief worden gemaakt.

Handleiding voor echtscheiding in Maryland (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 6786

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.