Hoe je iemand kunt informeren over een overlijden per e -mail (2023)

Doodberichten en aankondigingen werden vroeger in de lokale krant geplaatst als een manier om de lokale gemeenschap op de hoogte te stellen dat er een overlijden heeft plaatsgevonden.Het doel hiervan was ook om mogelijke begunstigden van de overledene op de hoogte te stellen, zodat ze op de hoogte waren toen de tijd kwam om de wil te bekijken en contact op te nemen met begunstigden en familieleden.Tegenwoordig kan het een beetje verwarrend zijn om precies te weten waar en hoe de aankondiging te delen dat er een dood is gebeurd, maar het is nog steeds een belangrijke stap om te nemen.Hier leest u hoe u iemand per e -mail kunt informeren over een overlijden.

Hoe informeert u iemand over een dood?

Voordat u begint uit te zoeken hoe u iemand kunt informeren over een overlijden per e -mail, kan het helpen om de bredere vraag te beantwoorden hoe u iemand kunt informeren over een doodsperiode.Iemand informeren over een dood is een taak die zorgt en empathie om het te doen op een manier die vriendelijk is voor anderen.

Hier zijn enkele richtlijnen over hoe u iemand kunt informeren over een schriftelijke dood:

  1. Kies het juiste medium: overweeg de relatie met de ontvanger en kies een geschikt medium voor het leveren van het nieuws.E -mail, brief of zelfs een persoonlijk bericht op een sociaal platform kan geschikt zijn, afhankelijk van de omstandigheden.

  2. Begin met een medelevende opening: begin de boodschap door uw deelneming te uiten en de moeilijkheid van het nieuws te erkennen.Gebruik zinnen als "Het spijt me heel erg om u te informeren" of "Ik heb wat triest nieuws om te delen."

  3. Wees duidelijk en beknopt: vermeld duidelijk de naam van de overledene en hun relatie tot de ontvanger.Gebruik een eenvoudige taal om ervoor te zorgen dat er geen dubbelzinnigheid of verwarring is om het nieuws te begrijpen.

  4. Geef details op: neem essentiële details op, zoals de datum, tijd en locatie van het overlijden van de persoon.Als u aanvullende informatie hebt over begrafenis- of herdenkingsregelingen, kunt u die ook vermelden.Houd er echter rekening mee dat de ontvanger mogelijk tijd nodig heeft om het eerste nieuws te verwerken voordat u verdere details bespreekt.

  5. Deel uw steun: bied ondersteuning aan en laat de ontvanger weten dat u beschikbaar bent om op welke manier dan ook te helpen.Moedig hen aan om uit te reiken als ze iemand nodig hebben om mee te praten of als er iets is dat u kunt doen om hen te helpen tijdens deze moeilijke tijd.

  6. Gebruik een medelevende toon: handhaaf gedurende de boodschap een medelevende en empathische toon.Erken de pijn en verdriet van de ontvanger terwijl je je eigen verdriet en begrip overbrengt.

  7. Controleer op nauwkeurigheid: controleer de feiten dubbel voordat u het bericht verzendt om de nauwkeurigheid te garanderen.Fouten of onnauwkeurigheden kunnen extra verwarring of angst voor de ontvanger veroorzaken.

  8. Proeflezen en herzien: voordat u het bericht voltooit, lees u het om ervoor te zorgen dat er geen fouten of onbedoelde ongevoeligheden zijn.Besteed aandacht aan de toon en de formulering om ervoor te zorgen dat uw boodschap empathie en ondersteuning overbrengt.

  9. Respecteer privacy: houd rekening met de privacy van de overleden persoon en eventuele gevoelige informatie.Deel details niet dat de familie of de ontvanger mogelijk niet algemeen bekend wil zijn.

  10. Follow -up met ondersteuning: na het leveren van het nieuws, doe je een poging om de ontvanger op te volgen.Bied uw voortdurende steun aan en wees voorbereid om te luisteren en comfort te bieden als ze hun gevoelens of herinneringen willen delen.

Vergeet niet dat het geven van nieuws over een dood een uitdaging is, en het is essentieel om het met de grootste zorg en gevoeligheid aan te pakken.Elke situatie kan kleine aanpassingen vereisen, afhankelijk van culturele en persoonlijke factoren, dus pas deze richtlijnen dienovereenkomstig aan.U kunt altijd verwijzen naar de sectie over hoe u iemand kunt informeren over een overlijden per e -mail met voorbeelden in dit artikel.

Waarom is het belangrijk om een doodsmelding te verzenden?

Het verzenden van een doodsmelding is belangrijk, zodat mensen zich ervan bewust zijn dat er een dood heeft plaatsgevonden.Veel mensen zullen de diensten willen bijwonen, hun condoleances willen sturen, een donatie willen doen of het gezin ondersteunen op een manier die ze kunnen nadat ze iemand hebben verloren.Bovendien moet u mogelijk vrije tijd nemen na het verliezen van iemand, dus het is belangrijk belangrijk om te begrijpen hoe u het werk van een overlijden per e -mail kunt informeren.

Wat is de gemakkelijkste manier om een overlijdensbrief te verzenden?

Meestal wilt u zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk op de hoogte stellen van een dood, omdat de regelingen nadat iemand is overleden, de neiging hebben om snel te bewegen.Dit betekent dat je bijna altijd een doodspanningsbrief naar vrienden en familie moet verzenden via internet - hetzij via sociale media, e -mail, berichten -apps of via tekst om iedereen zo snel mogelijk te laten weten.

E -mail is een gemakkelijke en snelle manier om anderen te laten weten dat er een dood is gebeurd, vooral als je veel oudere mensen hebt die niet technisch onderlegd zijn of die geen sociale media gebruiken als een primaire communicatiemethode.

Wat moet u doen voordat u een e -mail van de doodaankondiging verzendt?

Als u via e -mail een overlijdensaankondiging verzendt, kan dit helpen om al eenherdenkingswebsiteStel preventief in dat u kunt delen met degenen die u e-mailt.Herdenkingswebsites zijn plaatsen waar u informatie over begrafenisevenement kunt posten, RSVP's kunt verzamelen, condoleances kunt verzamelen en delen, en nog veel, veel meer.Ze verminderen ook het aantal berichten dat u moet verzenden door alle belangrijke informatie en gesprekken op één plek te houden.

Wanneer is het het beste om per e -mail een doodsmelding te verzenden?

Het verzenden van een overlijdensbericht per e -mail is in veel gevallen geschikt, maar vooral wanneer u probeert kennissen, collega's, verre familieleden en andere leden van de gemeenschap te waarschuwen die over de dood moeten leren.In het geval dat u een naast familielid of goede vriend van de overledene moet waarschuwen, is een e -mail meestal niet de beste methode van melding.In deze gevallen wilt u dit nieuws persoonlijk of telefonisch geven indien mogelijk.

Maak een herdenkingswebsite

Overlijdensbericht voorbeeld e -mails

Als u richtlijnen en voorbeelden nodig hebt over het schrijven van een e -mail van een doodsbericht, zijn dit hier enkele voorbeeld van de doodaankondiging om naar te verwijzen bij het schrijven van een e -mail van de doodberichten:

Onderwerp: Onze geliefde [naam], leeftijd [leeftijd], is overleden

Bericht: Aan onze geweldige vrienden en familie kondigen we trouwend het overlijden van [volledige naam] op [datum] aan.[Voornaam] was een pijler in onze familie en gemeenschap en hun overlijden is volledig onverwacht.[Voornaam] wilde [zijn/haar] as verspreid op [locatie], dus we zullen de komende weken een asverstrooiingsceremonie houden.Bekijk de herdenkingswebsite die we hebben ingesteld voor [hem/haar] om in de lus te blijven over evenementinformatie.Onze familie zou ook graag alle foto's zien die je hebt van [voornaam], dus voel je vrij om bij te dragen!

Onderwerp: [Naam], leeftijd [leeftijd], is overleden

Bericht: Aan onze gemeenschap kondigen we helaas het overlijden van [volledige naam] op [datum] aan.We zouden worden aangeraakt als je ons het leven van [voornaam] zou helpen herdenken door met ons mee te gaan in een viering van het leven op [datum] op [tijd].Het zou veel betekenen als je enkele van je favoriete herinneringen zou meenemen om te delen met anderen die aanwezig zijn.Er zal een lantaarn -release zijn in de eer van [voornaam] aan het einde van de ceremonie.Ga naar onze Memorial -website om op de hoogte te blijven van informatie over begrafenisevenement en om uw herinneringen en foto's van [voornaam] te delen.

Onderwerp: The [Achternaam] ’s Kondiging van het overlijden van [volledige naam]

Bericht: Op [datum] verloor onze familie onze gekoesterde [voornaam] nadat [hij/zij] bezweek voor verwondingen die bij een ongeval werden opgelopen.Onze familie zou graag zien dat degenen die [voornaam] het meest hielden verzameld om [zijn/haar] leven bij ons thuis te vieren op [datum] op [tijd].Alstublieft RSVP op de Memorial -website, die u hier kunt vinden: [link]

Onderwerp: Onze helderste ster, [volledige naam], is overleden op de leeftijd van [leeftijd]

Bericht: Vrienden en familie, het is met zware harten en grote moeite dat we het doorgeven van [volledige naam] aankondigen.[Volledige naam] stierf op [datum] op [tijd] omringd door [zijn/haar] geliefden.[Voornaam] vroeg om een privédienst met alleen directe familie aanwezig, die onze familie zal eren.Doe mee met het onthouden van [voornaam] door te posten op [zijn/haar] herdenkingswebsite met je meest gekoesterde herinneringen en foto's.

Onderwerp: We betreuren het om u te informeren dat [volledige naam] is overleden

Bericht: Onze familie is diep bedroefd door het verlies van [volledige naam], die onverwachts na een ongeval stierf.We willen hun prachtige leven eren door hun geliefden in ons huis uit te nodigen voor een intieme viering van het leven.We werken nog steeds de details voor dit evenement uit, maar houden je onderweg op de hoogte.

De doodaankondiging voorbeeld e -mail aan het personeel

Als u een manager of collega bent en een aankondiging van de doodse -mail naar personeel verzendt, zijn hier enkele manieren waarop u die e -mails zou kunnen formuleren:

Onderwerp: [Positietitel], [Volledige naam], is overleden

Bericht: Het is met het grootste verdriet dat we u informeren over het doorgeven van [volledige naam].[Voornaam] overleden op [datum].[Hij/zij] is sinds [beginjaar] een belangrijk en levendig lid van ons team en zal zeer worden gemist.

Een viering van het leven voor [voornaam] zal worden gehouden op [locatie] op [datum] op [tijd.Medewerkers die deze diensten willen bijwonen, zijn verontschuldigd van werk en moeten hun directe supervisor van tevoren laten weten.Als u de diensten niet kunt bijwonen, bent u van harte welkom om de livestream bij te wonen die zal worden getoond op het moment van de viering van het leven.

HR is hier om u te helpen bij eventuele vragen die u heeft en zal gedurende deze tijd uitgebreide rouwdiensten verlenen.Neem gerust contact op met HR per e -mail op [e -mail] of kom langs bij het kantoor ter plaatse tussen de uren van [uren].

Om uw condoleances aan de familie te bieden, kunt u hier de herdenkingswebsite bezoeken:

Beste, [naam]

Onderwerp: We kondigen helaas het doorgaan van [positietitel] aan, [volledige naam]

Bericht: Beste team,

Onze [volledige naam], [positietitel], stierf na [doodsoorzaak].[Hij/zij] was een ongelooflijk onderdeel van het team en we zullen [zijn/haar] helderheid en positiviteit zeer missen.We weten dat dit verlies moeilijk te hanteren of te verwerken kan zijn.HR is open en beschikbaar om u te helpen bij het omgaan met dit verlies in de komende dagen en weken.

Een begrafenis zal worden gehouden op [locatie] op [datum] op [tijd].Iedereen van degenen die de begrafenis tijdens werkuren willen bijwonen, kan zijn manager op de hoogte stellen.We doen een donatie als bedrijf om [naam te veroorzaken] ter ere van [naam], een oorzaak waar ze diep om gaven.Ga hier naar de herdenkingswebsite van [Name] om uw eigen donatie te doen of om deel te nemen aan de familie van [Name], hier: [link]

Respectvol [bedrijfsnaam / uw naam]

Onderwerp: [Volledige naam], leeftijd [leeftijd], van [Department Name] is overleden

Bericht:

Beste team:

[Volledige naam], een inspirerende, hilarische en medelevende manager op de afdeling [Department Naam] is helaas overleden vanaf gisteren.[Hij/zij] was [leeftijd] en zal zeer worden gemist door iedereen bij [bedrijfsnaam].De familie vraagt om de herdenkingswebsite van People te bezoeken voor evenementinformatie en om contact te houden met iedereen die deze belangrijke persoon heeft verloren.

Het beste, [uw naam]

Overlijdenaankondiging e -mailonderwerpregels

De onderwerpregel voor een e -mail van de doodaankondiging is een ander belangrijk stuk van het verzenden van een doodaankondiging.De onderwerpregel kan vaak verschillen, afhankelijk van uw relatie tot de overledene.Net zoals de voorbeeld -e -mails die de dood van een werknemer aankondigen, verschilt dat ook van die van een familielid, ook de onderwerpregels.

Als u het bericht al hebt geschreven en alleen op zoek bent naar de doodskondiging E -mailonderwerpideeën, zijn hier enkele om u op weg te helpen:

Onderwerp: We kondigen helaas het doorgaan van [volledige naam] aan

Onderwerp: Onze familie kondigt treurig het overlijden aan van [volledige naam]

Onderwerp: [Volledige naam] - [leeftijd] - overleden op [datum]

Onderwerp: Doe mee met het onthouden van het leven van [volledige naam]

Onderwerp: We zijn bedroefd om het overlijden van [volledige naam] aan te kondigen

Onderwerp: Onze gekoesterde vriend, [volledige naam], is overleden

U kunt de inhoud van deze e -mails gebruiken in andere vormen van communicatie (zoals letters, teksten of berichten die op andere platforms zijn verzonden), als e -mail niet uw favoriete communicatiemethode is.

In elk geval is het opzetten van een herdenkingswebsite een gemakkelijke manier om uw vrienden, familie en gemeenschap te informeren over een dood.U kunt de website eenvoudig in minder dan 10 minuten instellen en delen via e -mail (of Facebook of sms).

Maak een herdenkingswebsite

Wilt u meer dergelijke artikelen zien?
Vind ons leuk op Facebook:

Obituaries en begrafenisaankondigingen

Laatst bijgewerkt op 5 juli 2023

Beoordeel dit artikel

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated: 30/12/2023

Views: 6003

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.