Hoe u een loonsverhoging kunt vragen tijdens een prestatie -evaluatie (2023)

Vrijwaring:We gebruiken soms gelieerde links in onze inhoud.Voor meer informatie, bezoek onzeDisclaimer -pagina.

Vragen om een loonsverhoging tijdens uw uitvoeringsreview is een geweldige manier om het gesprek te starten.Het kan echter lastig zijn om precies te weten hoe je het moet doen.

In deze blogpost zullen we enkele tips geven over hoe u een loonsverhoging kunt vragen tijdens uw prestatie -recensie.We zullen ook bespreken wat we kunnen verwachten als je eenmaal om de verhoging hebt gevraagd.Laten we beginnen!

Hoe u een samenwerkingsomgeving creëert ...

Hoe u een samenwerkingsomgeving creëert

Inhoudsopgave show

Hoeveel moet u vragen bij het onderhandelen over een loonsverhoging?

How To Ask for a Raise During a Performance Review (1)

Het is geen geheim dat iedereen meer geld wil verdienen.En hoewel een loonsverhoging een manier is om dat doel te bereiken, is het essentieel om realistisch te zijn over wat je kunt verwachten.De gemiddelde loonsverhoging is 3%, met goede stijgingen in het bereik van 4,5% tot 5%.Alles meer dan dat wordt als uitzonderlijk beschouwd.Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op de regel.

Als u bijvoorbeeld een positie met weinig reizen accepteerde en nu meer dan de helft van de tijd onderweg bent, is het vragen om 20% niet onredelijk omdat uw taken aanzienlijk zijn veranderd.

Of als u om een loonsverhoging vraagt, omdat deze meer dan een jaar geleden is sinds uw laatste en u goed blijft presteren in uw reguliere taken, begin dan met een redelijker percentage.U verdient nog steeds een verhoging, maar wees bereid om uw verzoek te ondersteunen met specifieke voorbeelden van uw prestaties.

Hier zijn een paar factoren om te overwegen bij het beslissen hoeveel te vragen bij het onderhandelen over een verhoging:

 • Uw huidige salaris: Als u aanzienlijk minder maakt dan het gemiddelde salaris voor uw positie, vraag dan om een belangrijkere verhoging om uw collega's in te halen.Aan de andere kant, als u al meer verdient dan het gemiddelde salaris, vraag dan om een kleinere verhoging om te voorkomen dat u hebzuchtig lijkt.
 • De kosten van levensonderhoud in uw omgeving:Als uw gebied hoog is, moet u mogelijk om een hoger salaris vragen om uw huidige levensstandaard te behouden.Omgekeerd, als de kosten van levensonderhoud laag zijn, kunt u mogelijk rondkomen met een kleinere verhoging.
 • Uw ervaring en kwalificaties:Als u meer ervaring of kwalificaties heeft dan de gemiddelde persoon in uw positie, kunt u mogelijk een hoger salaris bevelen.Als u echter begint of niet zoveel ervaring heeft als anderen in uw vakgebied, moet u mogelijk genoegen nemen met een kleinere verhoging.

  Verwant:Communicatiezinnen voor prestatiebeoordelingen

  18 manieren om te vragen om een verhoging in een prestatiebeoordeling

  How To Ask for a Raise During a Performance Review (2)

  Hier zijn 18 manieren om een loonsverhoging te vragen tijdens een prestatiebeoordeling.

  1. Doe je onderzoek van tevoren

  Voordat u naar uw prestatiebeoordeling gaat, neemt u de tijd om het beleid van uw bedrijf te onderzoeken over verhogingen en promoties en het gangbare tarief voor uw positie in de markt.Dit zal u helpen te weten wat u kunt verwachten en pleiten voor waarom u meer geld verdient.

  2. Kies het juiste moment om te vragen

  Als het gaat om het vragen om een loonsverhoging, is timing alles.U wilt niet te vroeg in uw werk vragen, omdat u geen tijd hebt gehad om uw waarde aan het bedrijf te bewijzen.Omgekeerd wil je niet te lang wachten, omdat je misschien in je salarisbereik wordt gewist.De beste tijd om een loonsverhoging te vragen is tijdens uw jaarlijkse prestatiebeoordelingen.

  Dit is wanneer uw baas uw werk het afgelopen jaar zal beoordelen en bepaalt of u een loonsverhoging verdient.Als u om een loonsverhoging vraagt, moet u ervoor zorgen.Heb een lijst van al uw prestaties het afgelopen jaar en wees klaar om ze duidelijk en beknopt te presenteren.Als u positieve feedback van klanten of collega's hebt ontvangen, vermeld dit dan.

  3. Zoek een reden voor uw salarisverhoging

  De eerste stap is om te bepalen waarom je het gevoel hebt dat je een loonsverhoging verdient.Geef uw prestaties het afgelopen jaar op en wees bereid om ze met uw baas te bespreken.

  Als je eenmaal hebt vastgesteld waarom je een salarisverhoging verdient, is het tijd om te onderzoeken.Ontdek wat andere mensen in uw vakgebied maken.Dit helpt u om een salaris te vragen dat eerlijk en redelijk is.

  Vragen om een loonsverhoging kan een lastige zaak zijn.Aan de ene kant wilt u zelfverzekerd en assertief zijn in het vragen om het salaris dat u verdient.Maar aan de andere kant wil je niet hebzuchtig of niet waarderen voor je huidige lonen.

  4. Maak een plan

  Nu je weet waarom je een salarisverhoging wilt en wat anderen in je vakgebied maken, is het tijd om een plan te maken.Dit plan moet omvatten wanneer u om de verhoging vraagt (tijdens uw prestatiereview is meestal de beste tijd), hoeveel geld u wilt verdienen en wat u zult doen als uw baas nee zegt.

  5. Bereid je voor op de vergadering

  Nu je een plan hebt gemaakt, is het tijd om je voor te bereiden op de vergadering.Dit betekent oefenen wat u zult zeggen en het verwijderen van zenuwen.U wilt zelfverzekerd zijn als u om een loonsverhoging vraagt.

  Nu is het tijd om een loonsverhoging te vragen.Vermeld tijdens uw prestatiebeoordeling uw zaak en waarom u een salarisverhoging verdient.Wees zelfverzekerd en voorbereid op vragen die je baas heeft.

  6. Doe uw salarisonderzoek

  Onderhandelen over uw salaris kan ontmoedigend zijn, vooral als u weinig ervaring hebt.U kunt echter enkele eenvoudige stappen ondernemen om u voor te bereiden op de discussie.

  Ten eerste is het essentieel om uw onderzoek te doen.Zoek salarisinformatie op voor uw branche en functie op websites zoals zoalssalaris.com.Dit geeft u een goed startpunt om uw salaris te onderhandelen.

  Ten tweede, zorg ervoor dat u duidelijk weet wat u wilt verdienen.Laag jezelf niet op, maar vraag niet om een onredelijk bedrag.

  Wees ten slotte bereid om uw verzoek te ondersteunen met gegevens uit uw onderzoek.Als u deze stappen volgt, bent u in goede vorm om te onderhandelen over een salaris dat uw vaardigheden en ervaring weerspiegelt.

  7. Wees strategisch in timing

  Nadat u uw zaak hebt onderzocht en voorbereid, is het tijd om een loonsverhoging te vragen.Plan een vergadering met uw baas en vermeld uw zaak.Als je baas je aarzelt om je op te heffen, probeer dan in plaats daarvan om een salarisbeoordeling te vragen.Dit betekent dat uw salaris op een later tijdstip opnieuw zal worden geëvalueerd.

  Timing is ook van cruciaal belang, dus zorg ervoor dat u aandacht besteedt aan wat er over de bankrekening van de hele organisatie gebeurt voordat u uw vergadering plannen.Onthoud uiteindelijk dat het vragen om een loonsverhoging een onderhandeling is.

  8. Heb specifieke doelen in gedachten

  Bij het vragen om een salarisverhoging is het essentieel om specifieke doelen in gedachten te hebben.Vague verzoeken zoals "ik wil graag meer geld verdienen" zijn minder kans om succesvol te zijn dan verzoeken die aan bepaalde prestaties zijn gekoppeld.U zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: "Ik wil graag een salarisverhoging van 5% omdat ik de omzet vorig jaar met 10% heb verhoogd."

  Door specifiek te zijn, hebt u meer kans om de salarisverhoging te krijgen waar u om vraagt.

  9.Weet wat je waard bent

  Voordat u om een salarisverhoging vraagt, is het essentieel om te weten wat u waard bent.Er zijn een aantal manieren om dit te bepalen.U kunt kijken naar salarisgegevens voor uw positie en locatie.Websites zoalssalaris.comEnloonschaal.comBied deze informatie aan.U kunt ook met mensen in uw netwerk praten die vergelijkbare banen hebben en hen vragen naar hun salarissen.

  Zodra u begrijpt wat u waard bent, kunt u beginnen met onderhandelen over een hoger salaris.Vergeet niet dat het belangrijk is om zelfverzekerd en assertief te zijn als je om een loonsverhoging vraagt - je verdient het tenslotte!

  10. Oefening maakt perfect

  De praktijk maakt perfect, en dit is vooral waar met betrekking tot salarisonderhandelingen.Als u niet gewend bent om verhogingen te vragen, kan het nuttig zijn om uw pitch met een vriend of familielid te beoefenen.

  Dit helpt je om je comfortabeler te voelen als het tijd is om een salarisverhoging van je baas te vragen.Door te repeteren wat je gaat zeggen, zul je minder snel worden bevriezen of tonggebonden worden wanneer het tijd is om de verhoging te vragen die je verdient.

  En als u uw verzoek vol vertrouwen kunt leveren, krijgt u eerder het positieve resultaat waarop u hoopt.Dus als je je nerveus voelt over het onderhandelen over je salaris, onthoud dan dat een kleine oefening een lange weg kan gaan.

  11. Wees klaar voor vragen

  Het lijdt geen twijfel dat uw manager uw verzoek om een verhoging zal overwegen als u er op een goed moment om hebt gevraagd en bewijsmateriaal heeft verstrekt dat u het verdient om meer te worden betaald.

  Bovendien kunt u verwachten dat uw interviewer u vervolgvragen zal stellen over uw recente prestaties of het salarisonderzoek dat u tijdens uw zoekopdracht hebt uitgevoerd.

  Er kan ook wat onderhandeling zijn, dus zorg ervoor dat u goed luistert naar wat uw manager zegt in antwoord op uw verzoek.Als u zich geïntimideerd voelt, keert u terug naar het bewijsmateriaal dat u hebt verzameld om uw punten te demonstreren.

  12. Bereid je voor wat je moet zeggen

  Het eerste wat u moet doen voordat uw vergadering is voorbereid wat u tegen de baas zult zeggen om een loonsverhoging aan te vragen.Terwijl u zich voorbereidt, kan het nuttig zijn om te erkennen dat gevoelens van angst en angst natuurlijk zijn bij het bespreken van geld.Een script schrijven is een manier om die gevoelens aan te pakken.

  Zolang je je script genoeg repeteert, zul je je eraan kunnen houden, ongeacht hoe nerveus je mag zijn.Concentreer je tijdens je schrijven meer op de professionele redenen waarom je deze verhoging verdient in plaats van je persoonlijke gevoelens erover.

  Volg de details op als uw manager openstaat voor de discussie: vermeld de salarisverhoging waarnaar u op zoek bent, geef verwijzingen naar uw onderzoek en geef voorbeelden van uw werk om dit te rechtvaardigen.Voeg een metriek toe die de waarde van uw werk duidelijk illustreert wanneer u een voorbeeld geeft.

  13.Maak een lijst van uw prestaties

  Beschrijf hoe uw prestaties uw afdeling en bedrijf positief hebben beïnvloed - en verstrekt indien mogelijk specifieke cijfers en statistieken.U zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: “In het afgelopen jaar heb ik 5.000 leads voor het bedrijf gegenereerd, een stijging van 8% ten opzichte van het voorgaande jaar.De resulterende omzet was $ 58.000 aan nieuwe bedrijfsmarktwaarde. ”

  Het is moeilijk voor een manager om een verhogingsverzoek af te wijzen wanneer ze met dergelijke nummers worden gepresenteerd.Hoe sterker de gegevens die u verstrekt, hoe belangrijker u zorgt voor een welverdiende verhoging.

  Het tonen van het werk dat je hebt gedaan voor het bedrijf en de inspanningen die je hebt geleverd om het te helpen, toont ook aan dat je een loyale werknemer bent.

  14. Ziet er het competitieve salaris uit zoals uw positie

  Wanneer salarisonderhandelingstijd komt, kunt u uw baas een salarisbereik geven op basis van wat anderen in uw vakgebied en locatie maken.Dit zal helpen om de salarisverhoging te rechtvaardigen die u aanvraagt.

  U kunt deze informatie vinden door online te zoeken of met mensen in uw netwerk te spreken.

  15. Laat je baas zien wat er voor hen in zit

  Als het gaat om het vragen om een salarisverhoging, is het belangrijk om te onthouden dat je baas niet alleen uitkijkt naar je beste belangen - ze kijken ook uit naar de beste belangen van het bedrijf.

  Als zodanig is het essentieel om te laten zien hoe het toekennen van uw verzoek het bedrijf ten goede komt.Als u bijvoorbeeld om een salarisverhoging van 5% vraagt, moet u erop wijzen hoeveel geld u het bedrijf kunt redden door X, Y en Z.

  Door je baas te laten zien dat je niet alleen op jezelf uitkijkt, maar ook het goede van het bedrijf, je hebt veel meer kans om de salarisverhoging te krijgen waar je om vraagt.

  16. Wees zelfverzekerd

  Een van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het vragen om een salarisverhoging is om zelfverzekerd te zijn.Als je niet gelooft dat je een loonsverhoging verdient, zal je baas dat waarschijnlijk ook niet doen.Dus ga staan, maak oogcontact en vermeld uw zaak met uw geval waarom u een salarisverhoging verdient.

  Met deze tips in gedachten, ben je goed op weg om te vragen om de salarisverhoging te vragen en te krijgen die je verdient.

  17. Geef uw verzoek in schriftelijk formulier

  Als u een verhoging of promotie wilt scoren, is het essentieel om uw casus op de meest overtuigende manier aan uw baas te maken.Hoewel het altijd goed is om een face-to-face discussie te hebben, kan het aanbieden van uw verzoek in schriftelijke vorm ook nuttig zijn.

  Op deze manier kunt u verwijzen naar specifieke nummers en prestaties wanneer u met uw baas spreekt, en u zult een schriftelijk record van uw verzoek hebben als er misverstanden zijn.

  Houd er rekening mee dat uw schriftelijke verzoek duidelijk, beknopt en goed wordt beredeneerd als u wilt dat het een kans maakt om geaccepteerd te worden.De tijd nemen om een sterke zaak voor jezelf te maken, zal op de lange termijn zijn vruchten afwerpen.

  18. Wees een compromis

  Bij het onderhandelen over uw salaris is het belangrijk om te onthouden dat het een tweerichtingsstraat is.Als uw baas uw salarisverzoek niet kan voldoen, moet u openstaan voor het onderhandelen over andere voordelen, zoals meer vakantiedagen of flexibele werkuren.

  Door bereid te zijn een compromis te sluiten, zult u aantonen dat u redelijk en gemakkelijk bent om mee te werken - kwaliteiten die elke werkgever graag zou hebben bij een werknemer.

  Wees echter niet bang om te staan als u lowball wordt.Wees vertrouwen in uw waarde en onthoud dat u weg kunt lopen van de onderhandeling als u niet tevreden bent met het aanbod.

  19. Bereid u voor op mogelijke afwijzing

  Wees bereid om een compromis te sluiten als je baas je niet de salarisverhoging geeft waar je om vraagt.Misschien kunt u in plaats daarvan om een salarisreview vragen.Dit betekent dat uw salaris op een later tijdstip opnieuw zal worden geëvalueerd.

  Onthoud uiteindelijk dat het vragen om een loonsverhoging een onderhandeling is.Wees bereid om een compromis te sluiten en bereid te zijn om een aanbod te accepteren dat minder is dan waar u om vroeg.Dit kan uw kansen op het verkrijgen van een salarisverhoging vergroten.

  Verwant:Wat te zeggen in een prestatiereview

  Conclusie

  Het zou het beste zijn als je het nu begreepHoe u om een loonsverhoging vraagtTijdens uw prestatiebeoordeling.Vergeet niet dat voorbereid en zelfverzekerd zijn als je om een loonsverhoging essentieel is.Zorg ervoor dat je oefent wat je van tevoren gaat zeggen.

  We wensen je veel succes!Als u vragen of opmerkingen heeft, laat hieronder een reactie achter.

  Verwant:Jaarlijkse prestatiebeoordelingen voorbeeldreacties

  FAQ

  Hoeveel moet ik om salarisverhoging vragen?

  Dit hangt af van verschillende factoren, zoals uw huidige salaris, de kosten van levensonderhoud van uw regio en het salarisbereik van uw positie.U kunt online salarisbereiken onderzoeken of met mensen in uw netwerk praten om te begrijpen wat eerlijk is.

  Wat als mijn baas nee zegt tegen mijn verzoek om een salarisverhoging?

  Als dit gebeurt, kunt u in plaats daarvan om een salarisbeoordeling vragen.Dit betekent dat uw salaris op een later tijdstip opnieuw zal worden geëvalueerd.U kunt ook proberen te onderhandelen over andere voordelen, zoals meer vakantiedagen of flexibele werkuren.

  Moet ik iets schriftelijk verstrekken bij het vragen om een salarisverhoging?

  Het kan nuttig zijn om uw verzoek in schriftelijk formulier in te dienen, zodat u kunt verwijzen naar specifieke nummers en prestaties wanneer u met uw baas spreekt.Het hebben van een schriftelijk verslag van uw verzoek zal ook van pas komen als er misverstanden plaatsvinden.

  Hoe onderhandelt u over een loonsverhoging met uw baas?

  De beste tijd om een loonsverhoging te vragen is tijdens uw prestatiereview.Op deze manier kunt u naar uw prestaties verwijzen en laten zien hoe u het bedrijf hebt geprofiteerd.Vergeet niet dat salarisonderhandelingen tweeweg zijn, dus wees bereid om een compromis te sluiten.

  Top Articles
  Latest Posts
  Article information

  Author: Frankie Dare

  Last Updated: 12/12/2023

  Views: 6007

  Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

  Reviews: 84% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Frankie Dare

  Birthday: 2000-01-27

  Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

  Phone: +3769542039359

  Job: Sales Manager

  Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

  Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.